TERIMA KASIH KERANA SUDI BERKONGSI

LCD LAPTOP RETAK

alhamdulillah........


Genap sepurnama tak update blog. Bukan tak nak update, tapi LCD laptop retak, password dah siap save dalam laptop ni je. Memang tak hafal sebab susah giler. Masa tu plak tengah bajet duit. Pentingkan yang mana lebih penting (konsep aula'). Ingat tak nak hantar Lowyat takut harga mahal. Dah survey kat kekawan ramai cakap hampir RM600-1500.

Bawa balik Melaka, fikirkan hantar kat kedai komputer kawan boleh dapat cepat dan murah, tapi....hemmm..Allah saja yang tahu. Laptop rosak time exam, sabo je lah..Alhamdulillah ada adik kat KL ni, kebetulan dia tak guna sangat.

Lastly, hantar juga kat Lowyat, kawan adik cakap boleh dapat RM300-500. Survey mula-mula RM500 lebih, doa banyak-banyak.. survey kedua, syukur RM350 dari RM370. Aku minta RM300. kejam tak? Tapi adik minta RM350, orang tu setuju. Aku pun ok lah...

Aku suka giler menulis, membaca, pastu wat analisa ckit..lebih-lebih lagi bab politik/ isu / perbahasan semasa. Selama ni aku update kat FB tapi more kepada dakwah, buat poster dan melukis. Juga tidak ketinggalan brainstorming isu semasa. Pedas! tapi hangat! sangat teruja!

Kepada sahabat-sahabat tertentu, benar-benar minta maaf. Menyusahkan kalian..tak dapat bagi paperwork, penting pula tu. Sebab sumenye simpan dalam laptop ni. Memang amat terasa tak dapat berkhidmat dengan sempurna. Dah siap paperwork tapi tak boleh nak dihantar.

Banyak pengajaran boleh diambil. Tapi nak wat camne...benda dah jadi. Akan berusaha buat yang lebih baik lagi..

sekali lagi..benar-benar minta maaf

"Ya Allah permudahkanlah segala urusanku sekalipun Engkau mengujiku dengan pelbagai ujian dan cabaran..kuatkanlah imanku, hatiku, i'tiqadku sepertimana Engkau berikan kekuatan kepada pejuang2 Islam di zaman Rasulullah SAW"


No comments:

Post a Comment

"Allahurobbi..Hakikatnya, sedikit kata-kata dan komen yang berterusan daripada pembaca dan sahabat sekalian sudah mampu memberi semangat dan dorongan kepada penulis yang sedang berperang dengan masa di 'daerah' ini."

THE MOST POPULAR POST